Klik hier voor meer informatie over W<span class=OW" />

Wegbeheerders ontmoeten wegbeheerders

Platform WOW stelt de samenwerking tussen wegbeheerders van rijk, provincies, gemeenten en wegbeherende waterschappen centraal.

Klik hier voor meer informatie over WOW
Klik hier voor de W<span class=OW bijeenkomsten" />

Bijeenkomsten van WOW

Platform WOW organiseert regelmatig bijeenkomsten om samenwerking te bevorderen.

Klik hier voor de WOW bijeenkomsten
Meer over Plakkie

Plakkie Asfalt

Om kinderen al op een jonge leeftijd enthousiast te maken over wegbeheer is er (les)materiaal ontwikkeld, Plakkie Asfalt. Voor basisschoolleerlingen van groep 7 en 8.

Meer over Plakkie
Ervaringen met uitwisselingen

WOW makelaar

Platform WOW heeft een makelaar die organisaties en medewerkers bij elkaar brengt

Ervaringen met uitwisselingen
Klik hier voor het storybook van W<span class=OW" />

Het verhaal van WOW

Waarom is WOW er? Wat doen we? en Hoe doen we dat? Persoonlijke verhalen staan in ons storybook

Klik hier voor het storybook van WOW

Webinar Smart Shipping: slimmer, veiliger en duurzamer varen

In dit webinar gaan we verder in op Smart Shipping. Wat wordt er onder verstaan? Wat is de huidige stand van zaken? Wat houdt de Smart Shipping Challenge 2017 in? Praktijkvoorbeelden? Wat zijn mogelijke uitdagingen?

  • Maandag 28 augustus 14.00 - 14.30 uur
  • Kosten: geen
  • Locatie: online, vanuit je eigen pc
  • Doelgroep: (vaar-)wegbeheerders, waterbeheerders en andere geïnteresseerden
  • Aanmelden

De komende jaren wordt de logistiek op het water steeds slimmer en autonomer. Smart Shipping wordt het varen van de toekomst. Als kennis-, transport- én innovatieland wil Nederland hierin een voortrekkersrol vervullen en voordelen behalen op het gebied van veiligheid, efficiëntie, duurzaamheid en kostenbesparingen. Bovendien biedt Smart Shipping kansen om de benodigde moderniseringsslag te maken om competitief te blijven met andere vervoersbranches.

Volop in ontwikkeling

Smart Shipping, ofwel: vergaand geautomatiseerd varen, is nog volop in ontwikkeling. Denk aan het besturen van schepen op afstand, het slimmer delen van informatie, het optimaliseren van het vaarwegonderhoud of het deels of (bijna) volledig automatisch varen. Om daarin concrete stappen voorwaarts te maken, biedt Rijkswaterstaat aan scheepvaartbedrijven, kennisinstituten en haven- en vaarwegbeheerders een podium en experimenteerruimte. Vanuit het motto ‘learning by doing’ organiseren we op 30 november 2017 in Rotterdam een aantrekkelijk maritiem voorbeeldevent, waarmee we als ondernemend, onderzoekend en varend Nederland echt vooruit komen. 

Spreker

Laurens Schrijnen is kwartiermaker van de Smart Shipping Challenge 2017 SMASH!. Hij is binnen Rijkswaterstaat strategisch adviseur Smart Mobility. Hiervoor was hij ondermeer oprichter van De Innovatiecentrale in Helmond en De Verkeersonderneming in Rotterdam.

Wat is een webinar?

Een webinar bekijk je online, vanuit je eigen pc. Je ziet en hoort de spreker live op je beeldscherm. Het duurt ongeveer 30 minuten. Als je vragen hebt, kun je deze intypen. Met een koptelefoon op stoor je dus niemand in je omgeving.