Klik hier voor meer informatie over W<span class=OW" />

Wegbeheerders ontmoeten wegbeheerders

Platform WOW stelt de samenwerking tussen wegbeheerders van rijk, provincies, gemeenten en wegbeherende waterschappen centraal.

Klik hier voor meer informatie over WOW
Klik hier voor de W<span class=OW bijeenkomsten" />

Bijeenkomsten van WOW

Platform WOW organiseert regelmatig bijeenkomsten om samenwerking te bevorderen.

Klik hier voor de WOW bijeenkomsten
Meer over Plakkie

Plakkie Asfalt

Om kinderen al op een jonge leeftijd enthousiast te maken over wegbeheer is er (les)materiaal ontwikkeld, Plakkie Asfalt. Voor basisschoolleerlingen van groep 7 en 8.

Meer over Plakkie
Ervaringen met uitwisselingen

WOW makelaar

Platform WOW heeft een makelaar die organisaties en medewerkers bij elkaar brengt

Ervaringen met uitwisselingen
Klik hier voor het storybook van W<span class=OW" />

Het verhaal van WOW

Waarom is WOW er? Wat doen we? en Hoe doen we dat? Persoonlijke verhalen staan in ons storybook

Klik hier voor het storybook van WOW

Week van de WOW factor 2016

Ontmoeten, samenwerken, duurzame inspiratie opdoen of een dag meelopen met een collega beheerder. Platform WOW organiseerde van 7 tot en met 11 november 2016 de Week van de WOW-factor. Een week vol interessante activiteiten én opnieuw de WOW Young Professional Challenge. Hieronder kijken we terug op de week.

Video: week van de WOW factor in 2 minuten

Young Professional Challenge

Maandag 7 tot en met donderdag 10 november

Wereldwijde ontwikkelingen zoals klimaatverandering, urbanisatie en de complexiteit van de samenleving vragen om een veerkrachtige openbare ruimte en samenleving. Hierop moeten we vooruitkijken en anticiperen. Welke technologische en maatschappelijke innovaties zijn nodig voor het weg- en waterbeheer om deze veerkracht te versterken? Tijdens de Young Professional Challenge van 7 tot en met 10 november bedachten 30 jonge professionals van 16 organisaties hier het antwoord op. Het team de EXPEDITIE had de beste oplossing en won 1500 euro per persoon aan opleidingsbudget.

Bekijk de 6 pitches en het verslag van de YPN Challenge

Digitale brainstorm over thema’s assetmanagement, risicomanagement en innovatie/duurzaamheid

Dinsdag 8 november

  • 09.00 – 10.00 Assetmanagement
  • 11.00 – 12.00 Innovatie en duurzaamheid
  • 13.00 - 14.00 Risicomanagement

Met 22 professionals discussieerden we online over assetmanagement, innovatie/duurzaamheid en risicomanagement, met name over wat er op deze vlakken volgend jaar op het WOW programma moet staan.

Naast het feit dat we veel nuttige input hebben gehad over de kansen en knelpunten die er spelen, was het leuk om te zien dat koffieafspraken ontstonden waar we bij zaten. Van deelnemers zelf hebben we begrepen dat het interessant zou zijn om een volgende keer wat dieper over specifieke vragen door te discussiëren en misschien zelfs een digitaal wereldcafé op te richten. Het komende jaar hopen we meer van dit soort brainstorms te gaan organiseren, waarbij je in een uurtje vanaf je eigen computer kennis kunt maken met andere professionals in je vakgebied en samen kennis kunt delen of ontwikkelen.

Webinar Circulaire economie

Woensdag 9 november 11.00 tot 11.30 uur

Beheer draait om de levenscyclus van assets. Circulaire economie gaat over de levenscycli van producten, onderdelen en materialen. Circulair beheer lijkt dus heel logisch. Maar hoe ziet dat er dan uit?

In dit webinar gng Jasper Flapper, adviseur Circulaire economie bij de Antea Group, in op de kansen die circulaire economie biedt voor het beheer van infrastructuur. Het belangrijkste middel hierbij is het grondstoffenpaspoort. Bij zowel de start van de levenscyclus, de aanbesteding, als het eind, de sloop, wordt het grondstoffenpaspoort gebruikt om zoveel mogelijk waarde uit de producten, onderdelen en materialen te halen die in assets liggen opgeslagen.

Bekijk de vragen en antwoorden naar aanleiding van het webinar. Als je een inlogcode hebt, kun je het op elk moment via de online leeromgeving van Skillstown terugkijken. Anders kun je mailen naar info@platformwow.nl om een code aan te vragen.

Themadag veerkrachtige en duurzame infrastructuur

Donderdag 10 november 12.20 - 16.30 uur

Locatie: Muntgebouw, Leidseweg 90 Utrecht

Deze middag gingen we in op praktijkvoorbeelden rondom een duurzame en veerkrachtige infrastructuur. Denk aan klimaatverandering en water in de stad, een fietspad opgebouwd uit gerecycled wc-papier, praktijkvoorbeelden duurzaamheid vanuit de provincies en de Omgevingswet. 

Binnenkort lees je hier het verslag en kun je presentaties downloaden.

Meeloopdagen

Maandag 7 tot en met vrijdag 18 november

Uit ervaring blijkt dat een dag meelopen vaak inspirerend werkt en niet zelden het startpunt is van succesvolle samenwerking. Daarom organiseerden we dit jaar voor de derde keer de WOW meeloopdagen voor directeuren, knappe koppen én gouden handjes. Dit jaar hebben we de doelgroep uitgebreid met bestuurders. Meer dan 370 beheerders/bestuurders liepen bij elkaar mee, waar uiteraard enthousiaste verslagen bij werden gemaakt.

Cirkeldiagram meeloopdagen