Terugblik lezing Agressie en geweld

Tijdens de beurs Verkeer, Mobiliteit en Parkeren in de Expo Houten heeft adviseur Jurriaan van Hellemond van Platform WOW een presentatie gegeven over het thema agressie en geweld tegen medewerkers van de aangesloten organisaties van Platform WOW. Platform WOW werd gevraagd naar aanleiding van hun onderzoek naar agressie en geweld, uitgevoerd begin 2017 en een artikel daarover op de website van Verkeer in Beeld en H20.

Platform WOW presenteerde de belangrijkste resultaten van het onderzoek (die hier zijn te lezen) en de vervolgstappen die Platform WOW en de aangesloten organisaties zullen nemen n.a.v. het onderzoek. Bijvoorbeeld het opzetten van een kennisnetwerk en het opstellen van een kennistoolbox. Tevens gingen wij met de zaal in gesprek over hun eigen ervaringen met agressie en geweld en hebben we handreikingen gegeven om het onderwerp binnen de eigen organisatie op de agenda te krijgen. Geconcludeerd werd dat agressie en geweld tegen medewerkers steeds normaler lijkt te worden maar dat het absoluut niet getolereerd kan worden. Het zou goed zijn om intern eigenaarschap toe te wijzen voor het thema agressie en geweld, bijvoorbeeld door het aanstellen van een preventiemedewerker. Ook het als randvoorwaardelijk stellen van een opzet van gezamenlijke normen is een stap in de goede richting.

De presentatie van de lezing is hier terug te vinden.

In 2018 start Platform WOW met het opzetten van een kennisnetwerk agressie en geweld. Geïnteresseerd om hieraan een bijdrage te leveren? Neem contact met ons op via info@platformwow.nl!