Terugkijken: Praktijkcollege Zelfrijdend vervoer

Introductie

Op donderdagochtend 11 maart gaven Pieter van der Stoep van NDW en Frans Hamstra van Autonoom Vervoer Noord-Nederland een praktijkcollege over zelfrijdend vervoer. Onderaan deze pagina kun je het college terugkijken.

Pieter van der Stoep en Frans Hamstra hebben beide veel ervaring met projecten rond zelfrijdend vervoer. Frans Hamstra werkt sinds 2016 in Noord Nederland aan zelfrijdend vervoer over weg en inmiddels ook aan autonoom vervoer over water, op het spoor en door de lucht. Hij neemt je mee vanaf het eerste project in Appelscha en geeft je een doorkijk richting 2024. 

Pieter van der Stoep is vanaf 2016 vanuit de RDW verantwoordelijk voor het proces en de coördinatie van ontheffingsverlening van zelfrijdende voertuigen. Vanuit de kennis van de afgelopen jaren deelt hij zijn kennis over proces, rollen, risico's en verantwoordelijkheden.

Vragen naar aanleiding van dit college?

Neem voor vragen over wet-, regelgeving en proces contact op met de afdeling toegepaste innovatie via appliedinnovation@rdw.nl. Zet in je mail t.a.v. Pieter van der Stoep.

Voor vragen over projectaanpak, ervaringen, samenwerking en landelijke krachtenbundeling kun je contact opnemen met frans@drietachtig.nl.

Sprekers

Pieter van der Stoep
Pieter van der Stoep
RDW
Senior accountmanager
Frans Hamstra
Frans Hamstra
Autonoom Vervoer Noord Nederland
Programmamanager

Kijk het praktijkcollege terug (1,5 uur)

Samenwerkingspartners

Platform WOW
Smart Mobility Academy
Smart Mobility
Terugkijken: Praktijkcollege Verkeer slim sturen
Smart Mobility
Terugkijken: Praktijkcollege Ketensamenwerking
Smart Mobility
Terugkijken: praktijkcollege Data uit voertuigen
Smart Mobility
Terugkijken: Praktijkcollege Data voor structurele diensten
Smart Mobility
Terugkijken: Praktijkcollege Fietsdata
Smart Mobility
Terugkijken: Praktijkcollege Cybersecurity en privacy