Nieuwsbrief september 2014 Weg

Onderstaande nieuwsberichten, bijeenkomsten en verslagen stonden in de nieuwsbrief van september 2014. Verder in deze nieuwsbrief:

YPN bij dijkverlegging Lent

Vrijdag 29 augustus was het zover! Een drukbezochte gezamenlijke activiteit van het Young Professional Network van WOW en Jong KNW die in het teken stond van overstromingen. Aan de noordoever van de Waal boven Nijmegen vindt een groot en indrukwekkend Ruimte voor de rivier-project plaats. Hier wordt de dijk bij de Waal verlegd en een nevengeul gegraven zodat, met het oog op de toekomst, overstromingen worden voorkomen.

Beter benutten

In het programma Beter Benutten werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid in de drukste regio's over weg, water en spoor te verbeteren. We willen files op de drukste punten in 2014 verminderen met 20 procent. Dat doen we met een pakket van ruim 300 praktische, meetbare maatregelen. In 2015 worden de resultaten gepresenteerd.

Gezien de eerste positieve resultaten is besloten het programma voort te zetten. Het ministerie en de regio's investeren daarom aanvullend circa 600 miljoen euro in de periode 2014 tot en met 2017. Hiermee willen de partijen 10 procent reistijdverbetering van deur tot deur in de spits in de drukste gebieden realiseren. De doelstelling van het programma Beter Benutten is daarmee verbreed.

Bijeenkomsten

Dit najaar staan er weer een aantal interessante bijeenkomsten op de agenda:

1 oktober Gladheidbestrijdingscongres

8 oktober Symposium biobased wegenbouw

23 oktober Vakgroep Risicomanagement

Op 14 november is er een bijeenkomst over het thema Duurzaamheid op het provinciehuis in Zwolle. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de provincies Overijssel en Gelderland, samen met WOW.

Wegbeheerders in Limburg willen de samenwerking een extra boost geven. Daarom organiseren we op 4 december een event om de samenwerkingsagenda verder in te vullen. Hou onze website goed in de gaten, meer informatie volgt!

Gezocht: social media skills

Voor een pilot (community wegbeheer) zoeken we iemand met ervaring in het wegbeheer en veel verstand van social media. Ben je enthousiast en gedreven en kun je maximaal vier uur per week besteden aan onze pilot? Mail dan naar info@platformwow.nl.

Nieuws

Nieuwsbrief september: Inspiratie

Deze column is geschreven als voorwoord voor de WOW-nieuwsbrief van maart 2015. Wegbeheerders Ontmoeten Wegbeheerders. Onze ontmoetingen gaan een...

Bekijk

Slotbijeenkomst Groene Golf Team

Het Groene Golf Team stopt, verkeerskundig beheer gaat door! Wat is jou bijdrage aan het op scherp krijgen van verkeerskundig beheer? Kom deelnem...

Bekijk

Nieuw boekje: Uitwisselen loont

Nieuw boekje: Uitwisselen loont Tijdens de Week van de WOW factor in juni hebben we ruim 200 meeloopdagen gerealiseerd. De reacties van de deelnem...

Bekijk

Kennis moet stromen, advies YPN

Kennis moet stromen! Het WOW Young Professional Network heeft een adviesmemo geschreven om de kennisoverdracht tussen werknemers te bevorderen. Ee...

Bekijk