Nieuwsbrief augustus 2015 Water

Onderstaande nieuwsberichten, bijeenkomsten en verslagen stonden in de nieuwsbrief van augustus 2015.

Elke maand de WOW-nieuwsbrief in je inbox ontvangen?

Schrijf je in

Doe mee op de landelijke WOW-dag

Nog maar een maand, dan is het zo ver: de landelijke WOW dag op donderdag 1 oktober in het IJsseldelta center in Zwolle.

Geef je op voor een inspirerende workshop! Er zijn bijvoorbeeld workshops over meerwaarde door achteroever, de omgevingswet, mobiele brandbestrijding voor passagiersschepen, biomassa en nog veel meer.

We zien je graag op 1 oktober!

Doe mee met de Challenge!

Er zijn nog enkele vrije plekken! Van 28 september tot en met 1 oktober daagt WOW jonge professionals uit om deel te nemen aan de Young Professional Challenge in de Week van de WOW-factor.

Tijdens de Challenge werken verschillende groepen jonge professionals van diverse organisaties aan een uitdagend vraagstuk. Dit vraagstuk gaat over water- en wegbeheer, is relevant voor alle betrokken organisaties en streeft naar innovaties.

WOW daagt je uit om in drie dagen een maatschappelijk probleem aan te pakken. Ervaar wat voor energie het oplevert om je met nieuwe collega's te verdiepen in een interessant onderwerp! Tegelijkertijd organiseert en inspireert WOW met verschillende workshops, intervisies en excursies.

Lees verder

Nomineer je (samenwerkingsgerichte) bestuurder!

Staat je bestuurder open voor samenwerking met andere beheerders? Neemt hij (of zij) ook daadwerkelijk actie om een samenwerking aan te gaan? Ziet hij in welke kansen en kostenbesparing samenwerking biedt? En zorgt  hij ervoor dat de samenwerking ook echt tot stand komt? Ja? Nomineer dan je bestuurder! Vertel ons in vijf zinnen waarom hij deze nominatie verdient en maak kans op een geheel verzorgde projectexcursie, samen met je bestuurder.

De meest samenwerkgerichte bestuurder wordt bekend gemaakt tijdens de landelijke WOW dag op 1 oktober in Zwolle.

We zien je mail graag in onze inbox verschijnen: info@platformwow.nl

Ook tweede webinar over EMVI goed bekeken

Het is al weer even geleden, maar op 2 juli keken veel collega's mee naar het tweede webinar van het GWW Inkoopplatform. Deze ging over EMVI beoordelingsmethodes. In de eerst webinar was het zesstappenplan gebruikt om uit te leggen hoe je stapsgewijs een EMVI-gunningsmodel kunt opstellen. In deze tweede webinar ging het vooral om stap 3, de EMVI beoordelingsmethodes.

Fredo Schotanus, specialist op het gebied van inkoop, presenteerde ook dit webinar en legde uit welke beoordelingsmethodes er zoal zijn, zoals het puntenmodel of het 'gunnen op waarde', overigens naast vele andere methoden. Hij ging in op de samenhang met de andere stappen uit het zesstappenplan, zoals gunningscriteria, gewichten en score. Aan de hand van praktijkvoorbeelden legde Fredo uit welke invloed een gekozen beoordelingsmethode heeft op wie de opdracht wint.

Lees meer

Heb jij ambitie? Voorzitter gezocht!

De huidige voorzitter van het Young Professional Netwerk, Hans Merks, zal eind dit jaar zijn functie neerleggen. Daarom zijn we op zoek naar een enthousiaste nieuwe voorzitter!

Heb je zin om jonge professionals te betrekken bij WOW en samen te werken met bestuursleden, het programmateam en verschillende beheerders? Als je meer informatie wil, mail dan naar ypn@platformwow.nl.

Nieuws

Nieuwsbrief augustus: Samenwerking op de Friese wateren

Deze column is geschreven als voorwoord voor de WOW-nieuwsbrief van augustus 2015. De afgelopen zomer was ik vanzelfsprekend een aantal keren te v...

Bekijk

Kwaliteitscriteria voor vergunningverlening, toezicht en handhaving

Kwaliteitscriteria voor vergunningverlening, toezicht en handhaving in waterbeheer Rijkswaterstaat en de waterschappen hebben ingestemd met unifor...

Bekijk

Agenda

WOW-dag 2015

Landelijke WOW-dag 2015 Op donderdag 1 oktober is het zo ver! De landelijke WOW-dag in het IJsseldelta center in Zwolle. Een dag om kennis op te...

Bekijk

Captain Co-creation

Captain Co-Creation: 'Work like a captain, play like a pirate' Het idee Captain Co-Creation is ontstaan omdat wij, initatiefnemers en professional...

Bekijk

Samenwerking in verkeersmanagement

Op donderdag 3 september organiseert WOW een bijeenkomst met als thema 'Samenwerking in verkeersmanagement'. Tijdens deze middag zullen we ingaan o...

Bekijk

Netwerkdag water

Netwerkdag Water met als thema "Hoogwater in 1995". 20 jaar geleden ontsnapten we aan het water. Meer dan 250.000 mensen lieten huis en haard in h...

Bekijk