Nieuwsbrief augustus 2014 Water

Onderstaande nieuwsberichten, bijeenkomsten en verslagen stonden in de nieuwsbrief van augustus 2014. Verder in deze nieuwsbrief:

Meldpuntwater.nl

Tijdens de Week van de WOW factor onthulden Kees Vonk en Jan Hendrik Dronkers de website meldpuntwater.nl. Op deze website kan iedereen melding doen over problemen en opvallende zaken rondom water in Nederland. Ons land is immers een waterland: rivieren, meren, sloten, plassen, zeeën, maar ook grondwater, drinkwater en riolering. Het beheer van al dat water ligt bij verschillende instanties.

Meldpunt water is een initiatief van Water Ontmoet Water. Voorbeelden van meldingen die al binnen kwamen zijn: verstopte kolk, dode vissen, wateroverlast, muskusrat en nog veel meer.

Bijeenkomst en zomerscholen

Eind juni was de eerste Water Ontmoet Water bijeenkomst in Zuid-Holland met als onderwerp: strategisch omgevingsmanagement, samen kijken naar de toekomst. Een goed bezochte, interessante bijeenkomst. Kijk hier voor het verslag.

Vervolgens was de zomerschool Kust op Kracht aan de beurt. Met uiteraard een bezoek aan het project langs de Noordzeekust. Op 14 augustus kwamen geïnteresseerden samen in Aalsmeer voor de zomerschool Baggertubes. De laatste zomerschool was op 25 augustus, toen namen belangstellenden een kijkje bij de verbreding van het Wilhelminakanaal in Tilburg.

Vakgroep Risicomanagement

Op donderdag 23 oktober vindt de kick-off van de vakgroep Risicomanagement plaats. Deze vakgroep is bedoeld voor risicomanagers en managers projectbeheersing van de verschillende beheerders. Binnen de vakgroep Risicomanagement zal het delen van kennis en ervaring over risicomanagement centraal staan. Tijdens de eerste bijeenkomst is daarnaast veel ruimte voor kennismaking en inventarisatie van vragen die leven rondom dit onderwerp ten behoeve van de vervolgbijeenkomsten. De uitnodiging versturen we binnenkort en het programma zal op onze site geplaatst worden. Hou de website in de gaten!

Waterwiki

Op de site van WOW vind je een overzicht met sites of online tools met kennis en informatie over vaarwegen en water. Handig op een rij, zodat deze kennis en informatie makkelijker te vinden is en we dit samen nog efficiënter kunnen gebruiken. In elke nieuwsbrief willen we graag een kennissite onder de aandacht brengen. In deze nieuwsbrief de site van Innoveren met water.

Innoveren met Water is de website die de resultaten van het waterinnovatieprogramma WINN (2002 tot 2010) van Rijkswaterstaat breed beschikbaar maakt.

Nieuws

Nieuwbrief augustus: Cornelis Lely

Deze column is geschreven als voorwoord voor de WOW-nieuwsbrief van augustus 2014. 's Lands bekendste waterwerker heeft deze zomer een bezoek geb...

Bekijk

WOW in het nieuws

Onlangs kwam WOW weer in het nieuws. Het OESO rapport besteedt op pagina 123 aandacht aan ons platform: 'Knowledge Platform Water (Kennisplatform...

Bekijk

Afwegingskader contracten

Afwegingskader contracten PPSsupport heeft samen met de programmadirectie Hoogwaterbescherming en vier waterschappen een afwegingskader ontwikkeld...

Bekijk

Voortgang Koopmanspolder

Voortgang Koopmanspolder Tijdens de landelijke WOWater-dag in 2011 koos de jury uit twintig inzendingen het project Koopmanspolder als winnaar van...

Bekijk

Terugblikken

Terugblik Young Professional Challenge 2014

De winnaars van de YPN Challenge Op vrijdagmiddag 6 juni pitchten vier team met jonge professionals hun oplossingen voor de Challenge aan de jury....

Bekijk