Ook tweede EMVI webinar goed bekeken

10 juli 2015

Ook tweede webinar over EMVI goed bekeken

Op 2 juli keken wederom veel collega's mee naar het tweede webinar van het GWW Inkoopplatform. Deze ging over EMVI beoordelingsmethodes. In de eerst webinar was het zesstappenplan gebruikt om uit te leggen hoe je stapsgewijs een EMVI-gunningsmodel kunt opstellen. In deze tweede webinar ging het vooral om stap 3, de EMVI beoordelingsmethodes.

Fredo Schotanus, specialist op het gebied van inkoop, presenteerde ook dit webinar en legde uit welke beoordelingsmethodes er zoal zijn, zoals het puntenmodel of het 'gunnen op waarde', overigens naast vele andere methoden. Hij ging in op de samenhang met de andere stappen uit het zesstappenplan, zoals gunningscriteria, gewichten en score. Aan de hand van praktijkvoorbeelden legde Fredo uit welke invloed een gekozen beoordelingsmethode heeft op wie de opdracht wint.

Het GWW inkoopplatform organiseert webinars omdat het een laagdrempelige manier is om kennis te delen en op te doen.
De bedoeling is om een reeks webinars te geven met telkens de nadruk op één specifiek aspect van EMVI. De eerste twee webinars gaan over algemene aspecten en zijn voor een breder publiek geschikt.  Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de webinars. Deelname is alleen mogelijk als je je inschrijft. Een week voor het webinar ontvang je een inlogcode.
 
Kijk hier voor de EMVI webinar van 18 juni en hier voor het webinar van 2 juli.

Het GWW inkoopplatform is een samenwerkingsverband van Rijkswaterstaat, UvW, platform WOW, PPSsupport en PIANOo. Dit platform heeft al enkele themamiddagen georganiseerd over EMVI en kreeg van verschillende inkopers signalen dat er nog steeds behoefte is aan voorlichting op dit, toch lastig toe te passen, inkoopinstrument.