Klik hier voor meer informatie over W<span class=OW" />

Wegbeheerders ontmoeten wegbeheerders

Platform WOW stelt de samenwerking tussen wegbeheerders van rijk, provincies, gemeenten en wegbeherende waterschappen centraal.

Klik hier voor meer informatie over WOW
Klik hier voor de W<span class=OW bijeenkomsten" />

Bijeenkomsten van WOW

Platform WOW organiseert regelmatig bijeenkomsten om samenwerking te bevorderen.

Klik hier voor de WOW bijeenkomsten
Meer over Plakkie

Plakkie Asfalt

Om kinderen al op een jonge leeftijd enthousiast te maken over wegbeheer is er (les)materiaal ontwikkeld, Plakkie Asfalt. Voor basisschoolleerlingen van groep 7 en 8.

Meer over Plakkie
Ervaringen met uitwisselingen

WOW makelaar

Platform WOW heeft een makelaar die organisaties en medewerkers bij elkaar brengt

Ervaringen met uitwisselingen
Klik hier voor het storybook van W<span class=OW" />

Het verhaal van WOW

Waarom is WOW er? Wat doen we? en Hoe doen we dat? Persoonlijke verhalen staan in ons storybook

Klik hier voor het storybook van WOW

05-10-2015

Website www.PlakkieAsfalt.nl officieel van start

Hoe leuk en interessant is het om aan een weg te werken? Leerlingen van groep 8 van de St. Dominicusschool in Utrecht kregen vrijdagmiddag 2 oktober een antwoord op die vraag. Als eersten konden ze kennismaken met lesmateriaal van de nieuwe website www.plakkieasfalt.nl. Gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof, Theo van de Gazelle van Rijkswaterstaat en Jan Nicolaij van de gemeente Utrecht trapten af als wegbeheerders. Ze plaatsten een bankje op het schoolplein en gingen met de leerlingen in gesprek over werken aan de weg en in de openbare ruimte.

Start Plakkie 1

In eerdere nieuwsbrieven hebben we al verteld over Plakkie Asfalt, maar nu is het zo ver: de website is online! Op de site is veel informatie te vinden over wegbeheer voor leerkrachten en kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool. Maar ook ouders die werken bij wegbeheerders kunnen kinderen attent maken op de site. Het materiaal bestaat uit filmpjes, klikplaten, foto's, maar ook presentaties waarmee ouders uitleg kunnen geven over hun werk. De onderwerpen zijn divers, denk hierbij aan de kringloop van het asfalt, gladheidbestrijding, de taken van de weginspecteur en nog veel meer.. Kortom, genoeg interessante onderwerpen om de jonge generatie enthousiast te maken!

Start Plakkie 2

 

We zijn er alleen nog niet en hebben nog steeds de hulp van andere wegbeheerders nodig. We willen graag nog meer materiaal aan de website toevoegen. Heeft jouw organisatie nog materiaal beschikbaar? Mail het ons en help mee om de jonge generatie iets mee te geven over het werken bij een wegbeheerder en niet onbelangrijk, hoe leuk dat is! Materiaal kan gestuurd worden naar ariea.vermeulen@rws.nl

Start Plakkie 3