Webinar dijkversterking Prins Hendrikzanddijk op Texel

Datum 25 november 2019
Tijd 14.00 - 14.30 u.
Kosten Geen
Locatie Online, achter je pc
DoelgroepAlle geintresseerden

In het webinar van 25 november deelt het team achter de versterking van de Prins Hendrikzanddijk de wijze van samenwerking, het benodigde LEF en de lessons learned van dit project.

Het project is gerealiseerd dankzij een unieke samenwerking én veel LEF 

Drie kilometer Waddenzeedijk op Texel die op een natuurlijke manier met zand is versterkt. Het idee van de zandige versterking kwam van diverse belangenorganisaties op Texel, waardoor kostbare landbouwgrond gespaard is gebleven. Het project kon alleen worden gestart en gerealiseerd dankzij een unieke samenwerking én met veel LEF tussen de partijen: van een samenwerkingsovereenkomst, de financiën, de juridische procedure, tot het intensief samen optrekken met de aannemer, de nieuwe natuurbeheerder Staatsbosbeheer. En dat allemaal in openheid met de omgeving.

Het resultaat mag er zijn: het project is op tijd opgeleverd én won de WOW-publieksprijs winnaar 2019

Dit project werd op donderdag 19 september door het publiek gekozen als project met de beste samenwerking in 2019. Lees hier meer over het project, waaronder een diepte-interview met projectmanager Anita Willig-Kos.

Sprekers

Het webinar wordt gegeven door Peter Boon van de provincie Noord Holland en Kees Stam van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Het project in 1 minuut

Verslag