Young Professionals Kennisfestival 2020

Aanmelden Kennisfestival
;

Introductie

Logo Week van de WOW-factor

‘Zo doen we het gewoon…’ Jij als Young Professional herkent het vast - het eindeloze argument 'maar zo hebben we het altijd al gedaan, waarom veranderen?!' Met die uitspraken kun jij na vrijdag 30 oktober prima dealen. Dan vindt het Young Professionals Kennisfestival plaats.

Met jouw veerkracht, resilience zoals we dat ook noemen, heb jij die ONGEKENDE KRACHT om een positieve verandering te brengen in een werk-context die niet altijd even snel of logisch is. Wij gaan je leren om je kont tegen de krib te gooien, maar dan wel op een SLIMME MANIER. Dus maak meer impact met jouw energie en schrijf je in. Erbij zijn = beleven!

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
30 oktober 2020
Tijd
13.00 - 16.00 uur, 'inloop' vanaf 12.45
Kosten
Geen
Doelgroep
Young professionals werkzaam in weg- of waterbeheer
Contactpersoon
Romana Oosterbeek
Romana Oosterbeek
Eventmanager en communicatieadviseur

Festivalprogramma

  • Keynote speaker Joris Mencke daagt je uit om verder te denken, een sprong te wagen. "We willen we allemaal succesvol zijn en falen lijkt geen optie. Botsen deze twee niet met elkaar? Veranderingen in teams en organisaties stuiten vaak op weerstand en 70% van de verandertrajecten ‘mislukt’. Wanneer is een verandering een succes en hoe gaan we om met weerstand? Welke competenties zijn nodig om in de huidige en toekomstige maatschappij succesvol te zijn?" Op die en meer vragen geeft Joris antwoord tijdens zijn keynote.

  • ‘Power ON’ met Gwendel Kusters: Van knetterhard werken naar werken in flow. In deze sessie krijg je tools om de potentie van jezelf en je team te ontketenen. Voel, leer en ervaar de energie van positive change.

  • ‘Denk als een politicus, zonder er een te worden’ met Jeroen Smit: Soms moet je gewoon een beetje lief zijn. En soms juist niet. Leer hoe je handig manoeuvreert in die politie-bestuurlijke omgeving waar we met z'n allen in werken.

  • Expeditie 2050 met Erna Ovaa: Van klimaatverandering tot bevolkingsgroei, van de economische ontwikkeling tot circulaire materialen en vliegende auto’s. Wat staat ons te doen als weg- en waterbeheerders? En met wie doen we dat?

  • Pitchtraining: 'Een pitch is geen monoloog, maar de start van een dialoog'. Pitchen is het vermogen om jezelf, je ideeën en/of je bedrijf kort en krachtig te presenteren. Tijdens deze pitchtraining leer je iemand binnen 1 minuut te enthousiasmeren en nieuwsgierig te maken.

  • ‘Even focussen’ met Bart Hansma: Mindfulness beoefenen is voor je geest wat sporten is voor je lichaam. Deze vaardigheid ontwikkelen is misschien wel het grootste geschenk dat je jezelf kunt geven, in tijden waar extra veerkracht cruciaal is. Ontdek de kracht van je aandacht in deze korte sessie. Ervaar hoe het inzicht en grip geeft op je meest diepgewortelde gewoontes. Neem een 'zenspresso'! 

  • Kampvuur in de Kamer met Tjeerd de Groot (D66). In de Tweede Kamer maakt Tjeerd zich hard voor natuur en voedselproductie. Oplossingen om de uitstoot van stikstof tegen te gaan en zo de bouw te stimuleren brachten vorig jaar nogal wat te weeg in Nederland. Tjeerd neemt je mee in hoe hij fundamentele verandering in gang zet. Wat drijft hem? Welke beren komt hij tegen? En wat zijn juist vliegwielen?

  • Getting the picture? Bij een virtueel overleg is communicatie gewoon niet al te makkelijk. Visueel verslag leggen maakt dit leuker en zorgt dat je beter opslaat wat er wordt besproken en besloten. Leer je de basics van zakelijk tekenen. Pas op! Hierna wil je korter vergaderen, minder wollig schrijven en vooral heel veel tekenen om tot resultaat te komen.

  • Fris en fruitig? Of saai en gezapig? De Omgevingswet. Met Robert Forkink Het is geen wetswijziging, maar een cultuurverandering. We gaan keuzes niet meer maken op basis van regels, maar op basis van de bedoeling. Een sessie voor knopendoorhakkers in de leefomgeving.

  • Netwerken. Het is niet niks in deze tijden. In de Netwerk carrousel en Human Library koppelen we je in een razend tempo aan collega’s waar jij raakvlak mee hebt. En in de lounge krijg je netwerk tips en -trucs.

Stel je eigen blokkenschema samen

Dit is niet zomaar weer 'een saai online event'. Jij bepaalt zelf jouw programma. Hiermee kun je kiezen wat je nuttig vindt. Wij zorgen er in ieder geval voor dat je hoe dan ook verrast wordt, dat jouw gekozen sessies echt om jou draaien, we spelen een potje bullshit bingo en na afloop van het Young Professional Festival loop je weg met concrete informatie waar je wat mee kunt! Focus jij je op één smaak of pik je van alles een graantje mee? Completely up to you! 💪🏼

Blokkenschema Young Professionals Kennisfestival 2020

Download het programma (pdf)

Keep your eyes (or ears..) on the prize: de Bullshit Bingo

In jouw festivalpakket (die je thuis ontvangt) zit een Bingokaart. Vanaf het moment dat je inlogt op vrijdag 30 oktober is het opletten geblazen! Met veel voorkomende termen uit onze sector en (werk)cultuur) kun je namelijk bingo scoren en daarmee maak je kans op individuele coaching. Winnen was nog nooit zo makkelijk toch? Vergeet niet je adres te vermelden in het aanmeldformulier! 

Voor wie?

Luister: leeftijd is maar een getal. Officieel ben je bij ons Young Professional tot en met je 36e. Ben jij wat ouder en voel jij je nog zo flexibel als barbapapa? Dan kom je dus ook gewoon het beste uit jezelf halen bij het Kennisfestival. OK?

Inschrijven

Er staat je een online ervaring te wachten, waarvan je onthoudt dat je erbij was. Schrijf je uiterlijk 25 oktober in en geef meteen je adres, waar je jouw festivalpakket per post op ontvangt.

En dan nog dit: zin in een circulaire uitdaging?

Samen met De Bouwcampus en Jonge Geesten organiseren we dit jaar de Circulaire Jongeren Challenge op het kennisfestival. In deze challenge word je uitgedaagd om in een team van jongeren uit bouw-, infra- en ingenieurswereld met creatieve maar tegelijkertijd realistische oplossingen te komen op de vraag van Rijkswaterstaat: Kan de van Brienenoordbrug een 2e leven krijgen als nieuwe trainingslocatie voor BMX en skateboarden richting de Olympische Spelen? Of zijn er nog andere mogelijkheden?

In de aanloop van het kennisfestival worden er voor de deelnemers aan de challenge diverse interessante ZOOMinars georganiseerd. De challengers komen ook voorbij op het Kennisfestival, in aanloop naar hun oplossing voor deze circulaire uitdaging. 

Kun je meedoen aan de Challenge als je al hebt ingeschreven voor het kennisfestival?

Ja zeker! Het enige wat je dan nog moet doen is even apart inschrijven voor de Challenge. Als je meedoet aan de Challenge, volg je een aantal workshops van het kennisfestival op 30 oktober. Wat je ook kiest: we zien je graag verschijnen. Let er wel op dat je je uiterlijk 1 oktober moet inschrijven voor de challenge.

We zien je op 30 oktober!

Even terugkijken? Dit gaan we doen, maar dan online...

Week van de WOW-factor
Meeloopdagen
Week van de WOW-factor
Droogteschool Scheepvaart
Week van de WOW-factor
Webinar AI en Assetmanagement
Week van de WOW-factor
Online werksessie Route Circulair: op weg met circulariteit om 14.00 uur
Week van de WOW-factor
Online werksessie Route Circulair: op weg met circulariteit om 10.30 uur
Week van de WOW-factor
Online inspiratiesessie Werk vanuit je eigen (veer)kracht aan een toekomstbestendige infrastructuur
Week van de WOW-factor
Mobility meets Philosophy in de regio: Apeldoorn
V&R-opgave
Online Brugdialoog 'areaalinformatie'