10 WOW uitgaven die je moet hebben gezien

1   Storybook. Kwaliteit door verbinding. Begin 2013 verscheen dit boek over het hoe en waarom van platform WOW. Bekende collega’s uit het netwerk vertellen over de meerwaarde van het platform. Verbeteren, versnellen en besparen!

 


 

Praktijkbundel Overbelading. Te zwaar beladen vrachtwagens zorgen voor veel schade aan de Nederlandse wegen. Wat kunnen wij – als wegbeheerders – doen? Wat kunnen we leren van elkaar? En welke maatregelen zijn er al getroffen?  

 


 

  Praktijkbundel EMVI. In deze praktijkbundel vind je voorbeelden en ideeën van en voor inkopers en beleidsmakers van grond-, weg- en waterbouw van overheidsorganisaties. De bundel is samengesteld met de EMVI expertpool; inkopers die ervaring hebben met het toepassen van EMVI. Zij zijn bereikbaar voor toetsing en advies.

 


 

Casestudy Veluwerandmeren. Het primaire doel van de samenwerking was 38 jaar geleden het oplossen van de ‘groene soep’ (blauwalg). Uiteindelijk heeft de samenwerking geleid tot een watergebied met een geheel eigen karakter waarin natuur, recreatie en lokale economie tot hun recht komen. Een succesverhaal!  

 


 

  Casestudy Randweg Eindhoven. Rijkswaterstaat, gemeentelijke en provinciale wegbeheerders werkten samen met hulpdiensten en aannemers aan de Randweg Eindhoven. Mede dankzij de goede samenwerking werd het een succesvol project. We zochten uit waarom.

 


 

Onderzoeksrapport wegbeleving 2015. Wat vinden weggebruikers van de gemeentelijke-, provinciale- en rijkswegen? Hoe beoordelen ze onder andere de veiligheid, het rijcomfort en het onderhoud? We onderzochten het in 2015.  

 


 

  Prijsvraagrapport 2013. De eerste prijsvraag van Wegbeheerders Ontmoeten Wegbeheerders en Water Ontmoet Water samen. Bekijk de veertig interessante inzendingen. De winnaar was…

 


 

Uitwisselen loont. In dit boekje vertellen collega’s over hun ervaringen tijdens een meeloopdag. Wat hebben ze geleerd? Wat viel ze op? Wat gaan ze anders doen?  

 


 

  Kosteneffectiviteitsanalyse. Om te meten wat de activiteiten van WOW opleveren in euro’s is een kosteneffectiviteitsanalyse gedaan. Wat levert het op en wat kunnen we besparen? Duidelijk werd dat de projecten kosteneffectief zijn en dat de besparingen uiteindelijk in de miljoenen lopen.

 


 

Atlas van samenwerking. Op deze interactieve kaart van Nederland zijn heel veel voorbeelden van samenwerkingsprojecten te vinden. Je kunt selecteren op water, vaarwegen, wegen of combinaties. Zoeken op thema of type organisatie is ook mogelijk!  


Footer