10 manieren waarop oud en jong van elkaar kunnen leren

Oude rot of beginner. Geroutineerd tegenover onbevangen. Wat kunnen we van elkaar leren? We vroegen het aan een aantal jonge collega’s van ons Young Professional Network. Bepaal zelf maar tot welke categorie je jezelf rekent (of vraag het aan een collega als je durft).

Wat de ouwetjes van de jonkies kunnen leren 

 

"Op een onbevangen manier naar vraagstukken kijken. Out of the box en creatief denken."

 

 

 


 

"Problemen interdisciplinair oppakken. Jongeren kijken eerder over de grenzen van hun afdeling en vakgebied heen dan sommige ouderen."

 

 


 

 

"Je niet laten beperken door (je kennis van) conventies."

 

 

 


 

"Pak op wat je belangrijk vindt, deel wat je wil delen en neem hier de tijd voor. Teveel tijd gaat ‘verloren’ aan dingen die geen wezenlijke bijdrage leveren aan een beter morgen. Dingen die we echt belangrijk vinden laten we te vaak liggen omdat we er niet aan toekomen door het ‘reguliere werk’ of de trein aan werkzaamheden die doordendert."

 

 
 

 


 

 

"Gebruik maken van moderne middelen, zoals vlogs. Daar zijn de jonkies toch vaak net iets handiger in."

 


 

Wat de jonkies van de 'ouwe rotten' kunnen leren

Veel werkwijzen zijn niet voor niets ontstaan. Problemen waar jongeren tegenaan lopen, zijn door ouderen vaak al meerdere malen opgelost. Jongeren kunnen leren van de ervaring van ouderen.

 

 


 

 

Oudere werknemers hebben vaak een groot netwerk en kunnen snel verbindingen leggen met andere projecten en/of collega’s.

 

 


 

Oudere collega’s kunnen jonkies begeleiden bij lopende zaken en processen.

 

 


 

 

Laten we de wijsheid van ouderen niet vergeten. Dat is meer dan alleen werkervaring.

 

 

 


 

Kanaliseer je focus; probeer niet alles te willen en doen, maar focus je energie op 1 a 2 topprioriteiten om meer succes te behalen.

 
 

 

Met dank aan Met dank aan Rob Valk, Mirthe Janssen, Bon Bakermans, Mandy van Kouwen, Tom Scholten, Chris Klunder, Evelien van der Heijden en Ralph Kramer
Footer